Студенти Стрийського фахового коледжу відвідали музей відомого художника Петра Обаля

18 квітня

0a

19 квітня минає 124 роки від дня народження художника європейського рівня, українського живописця, відомого пейзажиста, портретиста та графіка Петра Обаля. Напередодні студенти Стрийського фахового коледжу Львівського НУП, за сприяння Відділу культури та молоді Стрийської районної державної адміністрації відвідали музей художника, що в Стрию, щоб ознайомитися з його творчістю та вшанувати митця.

Науковий працівник музею Ірина Ханик розповіла про трагічні і цікаві сторінки із життя Петра Обаля, який прожив довге, сповнене подій та мистецьких досягнень життя. Здобувши першокласну художню освіту, навчаючись в одному з кращих вищих художніх закладів Європи – Краківській академії красних мистецтв, художник був неперевершеним майстром гравюри, незважаючи ні на що, отримав ряд престижних нагород за свій живопис, пережив війну, політичні репресії. Після шестирічного ув’язнення Петро Обаль повернувся до Стрия та поповнив сузір’я стрийських митців.

Детальніше

На Стрийщині визначилися переможці ІІІ (районного) етапу змагань «Пліч-о-пліч» з баскетболу серед юнаків

18 квітня

0d

На базах Жидачівської ДЮСШ та Жидачівського ЗЗСО №2 за перемогу і вихід до наступного етапу змагань «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги» з баскетболу боролися команди 11 громад Стрийського району. В результаті запеклої боротьби право представляти Стрийщину на IV (обласному) етапі виборола команда Опорного ЗЗСО І-ІІІ ступенів №1 м. Ходорів.

Срібним призером стала команда Раделецького ЗЗСО І-ІІІ ступенів Миколаївської громади.
Бронзу здобули учні Стрийського ліцею "Гімназія імені Андрея Шептицького".
Отже, честь Стрийського району на обласному етапі з волейболу буде захищати команда юнаків з Ходорівської громади.
Вітаємо переможців та бажаємо вдалих виступів!

Детальніше

Окупант повинен втрачати, і кожна їхня втрата – це сила України – звернення Президента

18 квітня

0nrt

Глава держави подякував Збройним Силам України, хто готує спеціальні операції – особливо важливі операції, надзвичайно вагомі, які знищують техніку російської армії, їхню бойову інфраструктуру.

Дорогі українці, українки! Підсумки цього дня.

Щойно взяв участь у роботі Європейської ради, були всі лідери нашої Європи. Я вдячний Шарлю Мішелю, пану Президенту Євроради, Урсулі фон дер Ляєн, пані Президентці Єврокомісії, та всім керівникам європейських держав та урядів за незмінну увагу до України.

Детальніше

На Стрийщині внутрішньо переміщені особи продовжують отримувати безкоштовну допомогу від міжнародних благодійників

18 квітня

0f

17 квітня в Консультативно-координаційному офісі, що при Стрийській РВА, Міжнародна неурядова організація Help Age International в рамках проєкту " Екстренне реагування DEC на ситуацію в Україні" за фінансової підтримки Комітету з питань надзвичайних ситуацій (DEC) та HelpAge Ukraine - Представництво HelpAge International в Україні надавала безкоштовну психосоціальну підтримку через соціальних працівників.

Зазначимо, що психосоціальна послуга включає в себе надання психологічної підтримки, послуг у сфері соціального захисту, юридичної допомоги та інформаційної підтримки, отримання гуманітарної чи медичної допомоги.
Загалом до фахівців звернулися 50 осіб, які постраждали у зв'язку з військовим конфліктом в Україні.

Детальніше

Про аварійні відключення електроенергії у Львівській області наразі не йдеться

18 квітня

0df

Разом з тим жителів області закликають допомогти енергосистемі.

Після останніх ракетних ударів, українській енергосистемі важко втримати баланс виробництва та споживання електроенергії. Про це повідомив перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик. «Щоб не довелося застосовувати погодинні відключення, будь ласка, не вмикайте енергоємні електроприлади з 19:00 до 22:00. Обмежте одночасне увімкнення таких приладів. Також вимкніть з розеток усі прилади, якими не користуєтесь, а для освітлення застосовуйте енергозберігальні лампи, – зазначив він.

Детальніше

На Львівщині вирішують приготування гарячої їжі у школах

17 квітня

0hew

Перша Леді відзначила досвід Городоцької територіальної громади як один з найуспішніших в Україні за впровадженням реформи шкільного харчування. Таку оцінку Олена Зеленська дала під час селекторної наради, яка стосувалася результатів впровадження реформи шкільного харчування.

У громаді не вистачало працівників харчоблоків, відтак Городоцький ОЗЗСО 5 та Братковицький ЗЗСО І-ІІ ступенів об’єднали зусилля і створили дві опорні кухні. Зараз вони безперебійно забезпечують гарячою та збалансованою їжею дітей з 20 шкіл і 11 дитсадків Городоцької територіальної громади.

За словами голови Львівської ОВА Максима Козицького, Городоцька громада першою в Україні почала харчувати дітей, використовуючи опорні кухні. Завдяки обладнанню, яке надала кейтерингова компанія-партнер, вдалося знизити собівартість страв. Тепер всі школярі громади отримують якісне харчування на рівних умовах: 50 грн – 1-4 класи, 55 грн – 5-11 класи і 75 грн – дворазове харчування у садочках. Їжу почали доправляти навіть у ті школи та дитсадки, де харчування не було десятиліттями.

Детальніше