Профілактика інфекційних захворювань та харчових отруєнь

0

Згідно результатів статистичних досліджень проведених МОЗ, на сьогоднішній день основною причиною виникнення інфекційних кишкових захворювань та харчових отруєнь є недотримання елементарних правил гігієни при зберіганні або приготуванні їжі.

Більшість групових інфекційних захворювань та отруєнь виникають після проведення масових святкувань – весіль, ювілеїв, випускних вечорів  тощо.

Факторами передачі інфекції найчастіше стають готові страви, молоко і молочні продукти, кондитерські вироби, які готуються “із запасом”, що призводить до накопичення у продуктах збудників інфекційних захворювань.

Бережіть своє здоров’я, дотримайтесь рекомендацій  щодо  профілактики інфекційних захворювань та харчових отруєнь.

Поділитися.